Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Διαμαρτυρία από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Ευκαρπίας

Λάβαμε από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Ευκαρπίας την παρακάτω διαμαρτυρία - ψήφισμα

Θέμα : « Γραπτό ψήφισμα διαμαρτυρίας από πολίτες του δήμου Παύλου Μελά, για τα επαναλαμβανόμενα ατυχήματα με διαρροή ρύπων και σκόνης που προκλήθηκαν τους τελευταίους 2 μήνες κατά κύριο λόγο από τη βιομηχανία ΤΙΤΑΝ και κατά δεύτερο λόγο από τη CaO Hellas Μακεδονική Ασβεστοποιία, καθώς και για τα προβλήματα που υφίστανται από τη συνεχιζόμενη ηχορύπανση που προκαλείται από τα μηχανήματα της εταιρείας ΤΙΤΑΝ »


Διαμαρτυρόμαστε για τα επαναλαμβανόμενα ατυχήματα με διαρροή σκόνης και ρύπων από τις βιομηχανίες ΤΙΤΑΝ Α.Ε. και CaO Hellas Μακεδονική Ασβεστοποιία που παρατηρήθηκαν τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2011.

Διαμαρτυρόμαστε για το πρόβλημα της ηχορύπανσης από τα μηχανήματα της βιομηχανίας ΤΙΤΑΝ Α.Ε. Η κατάσταση τις βραδινές ώρες (από τις 10 - 11 και μετά) και σε συνδυασμό με κάποιο ελαφρύ βοριαδάκι είναι εκνευριστικά ανυπόφορη.

Απαιτούμε από τον κρατικό μηχανισμό, το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παύλου Μελά, να διερευνήσουν τα αίτια των παραπάνω προβλημάτων και να προχωρήσουν σε τιμωρία των εν λόγω βιομηχανιών για μη συμμόρφωση με τους περιβαλλοντικούς όρους και για έλλειψη σεβασμού προς τους περίοικους πολίτες, που από τα ατυχήματά τους επηρεάζεται αρνητικά η υγεία τους και φυσικά η ζωή τους. Αν χρειαστεί να επιβληθούν τα νόμιμα πρόστιμα και να μην δοθεί καμία έγκριση για ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων τους μέχρι την πλήρη συμμόρφωσή τους.

Απαιτούμε από τους ιδιοκτήτες και τους διευθυντές των παραπάνω βιομηχανιών να μεριμνήσουν άμεσα έτσι ώστε να μην επαναληφθούν τα παραπάνω προβλήματα καθώς δεν μπορούν να παίζουν με τη ζωή, την υγεία και τη νοημοσύνη χιλιάδων πολιτών λέγοντας ότι ήταν μεμονωμένα περιστατικά, από τη στιγμή που έχουν καταγραφεί ( και σε φωτογραφίες) δεκάδες τέτοια περιστατικά κάθε χρόνο και διάρκειας αρκετών ωρών το κάθε ένα από αυτά.

Φτάνει πια αυτή η κοροϊδία! Ή θα πρέπει να υπάρχει πραγματικός σεβασμός προς τους περίοικους πολίτες ή θα πρέπει να λάβει χώρα αναγκαστικά η μετεγκατάσταση των παραπάνω βιομηχανιών σε χώρους όπου οποιοδήποτε ατύχημα με διαρροή ρύπων και σκόνης ή οποιαδήποτε ηχορύπανση μηχανημάτων δεν θα ενοχλεί τους χιλιάδες πολίτες που γειτνιάζουν με τις παραπάνω επιχειρήσεις.


Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Ασλανίδης Γεώργιος Σπάσος Μιχάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου